“Pa ipak … ima slučajeva kad ćutanje nije dovoljno, kad se ono može smatrati priznanjem. Tada se ne treba kolebati. Ne samo da se tada javno treba odreći svojih pogleda, već se preporučuje pribegavanje svim lukavstvima samo da bi se protivnik prevario. Tada će se ispovedati sve vere koje mogu da se dopadaju, vršiti svi obredi koji se smatraju najbesmislenijim, krivotvoriti sopstvene knjige, koristiti sva sredstva za uvođenje u zabludu.”

(Česlav Miloš, “Zarobljeni um”)

MINISTARSTVO ISTINE

Agencija za oblikovanje mišljenja

Direkcija za društveni dijalog

17. novembar 2020.

KONKURS

Stručni saradnik za suzbijanje opasnih ideja: 1 (jedan) izvršilac

Uslovi: osnovna škola ili fakultet “Megatrend”; radno iskustvo u suzbijanju opasnih ideja od najmanje tri (3) godine; iskustvo na društvenim mrežama; elastičnost u shvatanju, tumačenju i primeni zakonskih propisa; sposobnost za rad u stresnim uslovima; sklonost ka timskom radu; dinamičnost i kreativnost.

Rok za podnošenje prijava: 30. novembar 2020. godine

***

21. novembar 2020.

Draga Agencijo,

Javljam se na vaš konkurs za stručnog saradnika za suzbijanje opasnih ideja u direkciji za društveni dijalog! Ovo je prilika koju čekam celog svog života! Sav treperim od uzbuđenja!

Dijalogom se bavim još od rane mladosti, ono kada sam prebijao smrdljive pederčine po centru Beograda sa ekipom iz kraja! Uvek sam se nadasve zalagao za ekspertski dijalog, tako da imam već bogatu zbirku moje privatne naučne opreme: bezbol palice, lance, gvozdene šipke (i jedan mali perorez, kome tepam mislorez – odseče nepoćudnu misao, kao hirurški skalpel). Na mene nećete morati da trošite dodatna budžetska sredstva!

Iskustvo u dijalogu sam dalje obogatio 2011. godine: tada sam ukrao kuče nekoj odvratnoj babi, koja je na kiosku stalno kupovala one komunjarske novine “Danas” i išla mi na kurac! Komšija Sima i ja smo vezali kuče za zadnji branik njegovog juga i onda ga vukli po putu, sve do Grocke! Džukela je sve vreme tako bolno cvilela, da je prosto bilo milina slušati! Babuskera je posle crkla od tuge za džukelom i đilasovci sada imaju jednog birača manje! Dobro, baba bi možda dosad ionako crkla – ali bolje je da su đilasovci glasača izgubili pre nego kasnije!

Kad đilasovca strefi šlog – procveta naš dijalog!

Još od 2015. sam crtao grafite na zgradi onog zaštitnika građana, jedne preplaćene bitange koja se tu nešto prepamećivala sa strancima i špijunčinama. A znalo se da je to bio posao našeg premijera! Šta on ima tu da se petlja? Jednom, kad sam pisao grafite, komšije tog zaštitnika su me uhvatile i propustile kroz šake – ali ja sam to stoički podneo! Imao je taj izdajnik i neku džukelu, koju sam se baš nameračio da otrujem, al’ jebi ga, džukela bila velika i opasna, pa sam se uplašio. Uf, da me dohvatilo to kerište, ne biste danas čitali ovu moju prijavu na konkursu!

Nije lako Srbin biti kad se stalno moraš kriti!

Bio sam u Areni 2017. kada je naš voljeni predsednik doveo velikog srpskog prijatelja Šredera i aplaudirao sam mu! Šreder nas je spasao 1999. da gazde Đilasa i Jeremića ne unište našu zemlju potpuno, što im je bio pakleni plan, koji su skovali još onomad, sa kardinalima u Kominterni! Hteo sam ja da aplaudiram i Bleru, ali njega predsednik nigde nije doveo (što mi je žao, jer je taj Bler jedan fin čovek, gospodin, baš se vidi). A kada sam video voljenog predsednika sa trećim našim prijateljem, onim Klintonom, srce mi je bilo puno! Zamislite, Klinton njega grli, kao brata rođenog, ma šta kao brata, kao sin da mu je! Evo, suze mi i sada teku na oči kad se toga setim…

Brate Klintone – daj deci bombone!

Prihvatio sam i novu premijerku, disciplinovano! Ma, bar ja znam da nije život uvek lak – eh, koliko sam drugih govana morao da pojedem dosad! Ja bih lično više voleo da je premijerka bila ona druga, ona plava sa velikim sisama i dobrim batacima! Znam da je naš predsednik sumnjao da je ona neka opasna masonka, ali da sam je ja odvalio od kurca, izbio bih joj te masone, vampire, vukodlake i sve druge komunjarske bubice iz glave.

Kada sedne na mog stojka – svaka baba je lepojka! Nemoj da te mnogo nutka – jer ti sutra dođe Jutka!

Na društvenim mrežama sam pretio onom gadnom istraživačkom novinaru, Bugarinu, i jednoj opasnoj đilasovki, Rumunki! Jebao sam im majku izdajničku! Uhodio sam ih tajno, snimao gde žive, i to posle objavljivao – i sve, naravno, potpuno samoinicijativno! Ako me se sete na Svetu Petku, sete se, ako me pozovu na stranačku slavu, pozovu, ako ne – ja ću nastaviti da se borim za svog voljenog predsednika!

Ali jebi ga, posle me je tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pronašlo, privela su me dvojica u ranu zoru, ali sam na kraju dobio samo uslovnu kaznu zbog to dvoje. Rekli su mi:

Đuro, pamet u glavu, pred tobom su velika dela, društveni dijalog čeka Srbadija cela!

Na žalost, draga Agencijo, niko mi nije javio kada su spaljivali kuću onog špijunskog piskarala u Grockoj! Eh, da smo moj komšija Sima i ja bili tamo, ne bi se taj više glave nanosio! Ali nema veze, doakaćemo mi njemu zajedno, u dijalogu!

Za dijalog siguran krov – to je koktel molotov!

Pratim redovno sve tekuće događaje: informišem se samo iz Informera. Sve naslovne strane sam uramio i čuvam ih kao svetinju. Nalaze se na zidu, pored porodične ikone, Svetog Luke! Svako jutro se molim voljenom predsedniku, Informeru i Svetom Luki (tim redosledom, da ne bude zabune).

O meni možete da se raspitate i kod vašeg funkcionera Gliše. Za njega sam više puta prevozio neki beli prah, Lastinim autobusima iz Mitrovice! Jednom me uhvatio pandur, ali ništa nisam odao! Znam da je Gliša važan predsednikov čovek, patrijota, ma šta patrijota, Gliša je car! Šta je tu otrpeti pet-šest šamara, za takvog gorostasa!

Vaš, uvek odani

Đura Kerečki, patrijota

***

3. decembar 2020.

Draga Agencijo,

Vidim da mi niste još odgovorili, ali ništa zato! Sada se formiraju novi timovi, i znam da ste u gužvi. Evo par kratkih dopuna moje biografije, možda će vam biti od pomoći u odlučivanju o mojoj prijavi na konkurs?

Jednom je neki ulickani NVO aktivista (ma sigurno je bio i neka pederčina) gostovao u Utisku! Uspeo sam da dobijem vezu i nahranio sam ga govnima! Onda sam ga sačekao i na ulici, da vidim jel bitanga ukapirala zašto je antisrpska svinja! Jebi ga, posle me naša narodna milicija pronašla preko snimaka sigurnosnih kamera, a žuto pravosuđe me osudilo na 50.000 dinara kazne, ali to je najmanje što mogu da platim mojoj državi, da kupi nova oružja!

Sada više nemam para da kupujem Informer, ali ga zato svaki dan čitam kod guzate trafikantkinje Mare na kiosku i tako se informišem šta radi naš voljeni predsednik!

Maru sam vrbovao i da mi dojavljuje ko sve od komšija kupuje Vreme, Danas i NIN. Njima posle mažem ulazna vrata od stanova psećim govnima! Nego, ne znam šta sada da radim: izdajnika ima više nego džukela! Ima li u Agenciji neki centralni magacin tih psećih govana, trebovao bih nove količine.

U vreme vanrednog stanja zbog ove boleštine, koju su u zemlju doneli zli opozicionari (ma znam ja da i voljeni predsednik to isto misli, ali ne sme da kaže, zbog one odvratne babuskere, Merkelove!) bio sam pripadnik herojske Đukine brigade, ekipe koja je palila baklje na krovovima.

Mene je na Dorćolu neki đilasovac tada propustio kroz šake, ali zapamtio sam ga! Našao sam gde mu ćerka ide u školu i sada ćemo malo žuto kopile da ošišamo, komšija Sima i ja. Ako imate katrana i perja, šaljite bratu!

Inače, draga Agencijo, da se pohvalim: napravio sam i svoju malu narodnu patrolu: okupljamo se uveče i idemo u park kod stanice. Kada nas se okupi desetak, onda pratimo smrdljive balije i uvek prebijemo po jednog, najmanjeg, kada ostane sam. To su sve agenti onog Jeremića, katarskog špijuna (predsednik je to rekao, imam snimljeno) koji rade za… E jebi ga, zaboravih sad za koga rade, ali mora da je neki mnogo gadan tip koji mrzi Srbe!

Vaša Direkcija za društveni dijalog prosto vapi za operativcem mojih sposobnosti!

Čuo sam da će svi zaposleni da dobiju službene legitimacije i značke? Znam da od mene ima mnogo zaslužnijih, ali bio bih neizmerno zahvalan ako biste me negde bar upisali, na listu čekanja?

Vaš, uvek za dijalog

Đura Kerečki, komandir narodne patrole

PS: Pendrek mi ne treba, imam svoj.

***

7. januar 2021.

Draga Agencijo,

Hristos se rodi!

Vaistinu sam čuo na nekom jutjub kanalu da je Isus bio najstariji Srbin! Komšija Sima čak kaže da čak postoji neprekinuti niz, od Isusa, preko Nemanjića, do našeg voljenog predsednika!

Ja imam samo srednju drvnoprerađivačku školu (dva razreda, doduše), i ne znam mnogo te naučne stvari, ali zato verujem Simi: on je čovek video sveta! Dobro, posle su ga deportovali iz Holandije kad je pao u pljački zlatare, ali mi je Gliša obećao da će mu to biti izbrisano iz dosijea ako društveni dijalog bude uspešan! Pa stvarno. dokle će ta pederasta unija nas Srbe da ponižava?

Vidim, i dalje mi niste odgovorili na prijavu za radno mesto? Nema veze, treba da udomite prvo ove što su izašli na izbore. Razumem ja sve! Ali, izašao sam na izbore i ja, samo da vam kažem!

Nosio sam na mojoj grbači sve one džakove sa brašnom, deterdžentom i špagetama, i delio po ciganskom naselju na Dorćolu. Sedam stotina glasova sam tako doneo za našu decu! Sima se grozio tih ciganštura, ali kažem mu ja: brate Simo, nije lako Srbin biti, ako može voljeni predsednik sa onim Šiptarima i balijama da se ljubaka, možeš i ti Merimi da daš kesicu kafe?

Posle je Merima popušila Simi, a ovaj joj dao jednu crvenu koju je ionako trebalo da joj da – za glas za našu decu! A ova ciganštura progutala našu decu!

Kad je dijalog – ne grizi mog!

Javite se, čekam kao zapeta puška!

Uvek za voljenog predsednika,

Brat Đura

***

11. mart 2021.

Draga Agencijo,

Nema veze što mi još niste ništa odgovorili: ja nastavljam samoinicijativno da suzbijam opasne ideje!

Evo, u osnovnoj školi tu kod mene u kraju, ima neki gadni profesor, neki Baltazar (mora da je smrdljivi čifut!), koji je potpisao peticiju “ujedinjeni protiv kovida”!

Kao, mi smo svi veverice i ne znamo da je taj kovid pustila duboka država (koja je rušila i Trampa), a da je slepi miš tajni znak za raspoznavanje kod đilasovaca, kada se okupljaju na pedofilskim orgijama i jedu pečene bebe!

Okupio sam moju narodnu patrolu i ispred škole smo napravili demonstracije podrške voljenom predsedniku! Nosili smo parole:

Mladi te mole – Baltazara dole!

Strani špijun – smrdljivi rakun!

Hoćemo novu vladu, čekamo novu nadu – nećemo pedofila u našem gradu!

Jebi ga, Sima je obećao da će javiti Gliši da obezbedi ekipu TV Pink da nas slika, al’ nas zajebao jer se zapio sa Merimom prethodne večeri. Umesto naših došli su žuti skotovi iz N1 i provocirali nas! Zamislite, pitali su da li nas je predsednik poslao! Đubrad jedna špijunska! A lepo smo im još onomad u rektoratu odgovorili na to pitanje?

Ja sam onda išao za nekom plavom kalašturom, unosio joj se u lice (a bio sam se najeo belog luka – zbog korone), i vikao: Luksemburg, Luksemburg! Njen kamerman me posle prebio stalkom za kameru, ali nije mi žao!

Uzgred, draga Agencijo, ne mogu nikako da dobijem informaciju: šta je uopšte taj Luksemburg? Simina žena tvrdi da je to tajni naziv za novu antisrpsku vakcinu i da ovi izdajnici sa N1 planiraju da nas čipuju preko svog TV programa? Samo da napomenem da ja i Sima nismo u opasnosti: mi stalno gledamo samo Pink: Zadrugu i obraćanja voljenog predsednika. Sima poneka nije siguran kada je na ekranu Zadruga, a kada je obraćanje, ali ja mu kažem: nije to tvoj problem Simo, ima ko o tome da misli, tvoje je da gledaš, glasaš, budeš srećan i propustiš izdajnike kroz šake kada zatreba!

A treba, treba i danju i noću, znam ja draga Agencijo, da se tog đavoljeg nakota namnožilo ko govana! Zato, čekam da što pre počne dijalog u kojem će biti konačno istrebljeni!

Samo je jedan veliki Bog – to je naš dijalog!

Sve vas mnogo voli,

Đura (uvek Srbija, nikad Luksemburg!)

***

10. maj 2021.

Draga Agencijo,

Od vas nema ni pisma ni razglednice? Ali nije to važno, znam da se svi vredno spremate za naredne izbore, na kojima će naš voljeni predsednik, po prvi put, osvojiti više od 100% glasova!

Lepa slika predsednika – viša je matematika!

Uzgred: potpuno podržavam našeg voljenog predsednika: nema šta ta pederasta Evropa da se meša oko našeg pravosuđa! Eto im onaj dokoni sudija, onaj jebivetar što jede kanapee po ambasadama i piše knjige, neka ga vode u tu svoju Evropu pa da njih malo usrećuje! Zamislite, molim vas: sudija, pa piše knjige! Pa koji pošteni Srbin još čita knjige? Umesto da sudija sudi i ne razmišlja! Zato je mafija i procvetala! Čitali su knjige!

I šta ti Evropljani uopšte hoće od nas, kada su mučili crnce? Zašto oni nisu otvorili društveni dijalog sa smrdljivim crnčugama nego ih još prodaju kao robove? Nego naš predsednik sad mora da popravlja njihove greške?

Ja sam, očekujući da postanem vaš stručni saradnik za suzbijanje opasnih ideja, već pripremio i moj prvi teorijski doprinos dijalogu, i to baš u kulturi, tamo gde nas žuta banda proziva da smo krezubi i nepismeni. Napisao sam jednu kratku lirsku pesmu o Evropi i Srbiji:

"Naš predsednik je sada u prilici
 da udari snažno po gubici 
 naše stare srpske krvopije, 
svima redom da zavrne šije! 

Evropa je gora od Murata, 
kad pomislim groznica me hvata:
na uniju Švaba i Hrvata; 
na britanske pederaste guze, 
na Vatikan i mrske Francuze; 

Amerika i sve NATO trupe 
mogu samo da nas poljube u dupe."

Sima je rekao da bolju pesmu nikad nije čuo u životu i da ja pišem poeziju skoro kao Đura Jakšić! Dobro, Sima u holandskom zatvoru nije ni imao prilike da čita baš previše pesama, a i ne znam ko je taj Jakšić? Sudeći po Simi, sigurno je visokopozicionirani član stranke i voleo bih da ga jednom prilikom i upoznam!

Svejedno, ja sam skroman čovek i nije mi stalo do novca: ako rešite da ove moje stihove o Evropskoj uniji objavite u nekom književnom časopisu, unapred se odričem honorara u korist budžeta Republike Srbije!

Toliko bar ja uvek mogu – da pomognem našem dijalogu.

Ministarki, svim državnim sekretaricama i kafe kuvaricama poljubac!

Iskreno vaš,

Pesnik Đura

***

31. oktobar 2021.

Draga Agencijo,

Počastvovan sam predlogom Stranke i ukazom našeg voljenog predsednika da budem ambasador u Norveškoj! Skakao sam do neba od radosti kad sam saznao da je to bio lični predsednikov predlog, kada je pročitao mojih pet prethodnih pisama a naročito moju lirsku pesmu o mrskoj Evropi. Eh, da sam samo znao da voljeni predsednik ima vremena da, pored tako važnih državničkih obaveza, čita i moja pisma – pa pisao bih ja svakog dana!

Osim srpskog, govorim i hrvatski, bosanski, crnogorski i vojvođanski jezik (Sima mi je rekao da će, zahvaljujući mudroj politici predsednika, uskoro postojati i vojvođanski jezik). Ti neobrazovani Norvežani govore samo svoj norveški a ja – pet jezika! Kako se ono kaže?

Poliguta, to je kad ti više riba guta!

Čuo sam da ti pederasti Norvežani imaju kralja (ali džaba njemu kruna, kad je Srbinu duša puna!) i da ću ja morati da mu odnesem neka pisma? Zar je Norveška toliko propala da im ni pošta više ne radi? Da li uopšte radi grejanje u tom Oslu ili da rastavim mog starog Smederevca i ponesem sa sobom?

Ma nema to veze, bio sam ja za voljenog predsednika i u CeZeu, u Zabeli, Mitrovici… Izdržaću nekako i to mučenje u ambasadi, izdržali su ljudi i koncentracione logore za ideju!

Ambasada je izdajniku vic, za patriotu to je Aušvic!

Uzgred: Sima je ostavio onu matoru profuknjaču od svoje žene i sada živi sa Merimom! Da li bih mogao nju da dovedem za direktorku kulturnog centra u Norveškoj? A Sima se javio da radi kao oficir za vezu BIJA!

Moj brat Sima i ja – procvetaće naša BIJA!

Vaš,

Njegova Esencija, Ambasador Đura Kerečki

***

BEZBEDNOSNO-INFORMATIVNA AGENCIJA

SLUŽBENA BELEŠKA

Strogo poverljivo

15. decembar 2021.

Predmet: Informacija o slučaju Đorđa Popovića, a.k.a. Đure Kerečkog

Nakon sprovedenih operativno-potražnih radnji u tajnoj akciji “Oslo”, obavljenih informativnih razgovora sa zaposlenima u Ministarstvu istine i u Direkciji za društveni dijalog, poligrafskog testiranja dva člana vlade i uvida u dokumentaciju i listinge telefonskih razgovora, specijalna istražna komisija Agencije je utvrdila sledeće činjenice:

Đorđe Popović, nezaposleni doktor arheologije iz Beograda, njegov prijatelj Simeon Šegrt, mašinski inženjer iz Kraljeva i Šegrtova verenica Sabaheta Džigal, studentkinja medicine iz Novog Pazara, u toku dužeg vremenskog perioda krajem 2020. i u većem delu 2021. godine ostvarili su simulovanu komunikaciju sa Ministarstvom istine i Direkcijom za društveni dijalog, lažno se predstavljajući kao simpatizeri Srpske narodne stranke: izvesni Đura Kerečki, bez stalnog zanimanja, bivši robijaš Sima i Romkinja Merima (poslednje dvoje bez naznačenih prezimena).

Propusti nadležnih službenih lica u proveri njihovih stvarnih identiteta i činjeničnih navoda, kao i uspešno formiranje i tako dugo održavanje njihovih legendi bili su u ovom slučaju olakšani ne samo upornošću, nego i vanserijskom inteligencijom svo troje osumnjičenih.

Osumnjičeni su precizno uočili, identifikovali i izgradili, i do savršenstva razvili, sve vrednosne, jezičke, komunikološke i kulturološke obrasce, dominantne u Srpskoj naprednoj stranci, a potom utvrdili i čitav niz stvarnih događaja, lica i situacija koji su predstavljali realne prioritete stranke i vlade, u realnom vremenu u kojem se ova komunikacija odvijala.

Činjenica da je prvoosumnjičeni Popović, na kraju ove simulovane komunikacije, postavljen za ambasadora Republike Srbije u Norveškoj, te da su njegovi saučesnici, Šegrt i Džigalova, imenovani na druga odgovorna mesta u ambasadi Srbije u Oslu nesumnjivo predstavlja širi sistemski propust odgovornih lica u Ministarstvu inostranih poslova, ovoj agenciji i kabinetu predsednika Republike.

Prema operativnim saznanjima koja potiču iz međunarodne razmene, uskoro se može očekivati da vlada Kraljevine Norveške odobri zahteve za politički azil za svo troje osumnjičenih. S obzirom da u njihovim radnjama nema elemenata nijednog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti po zakonima Norveške, savetujemo nadležnom tužiocu da odustane od pokretanja krivičnog postupka i traženja ekstradicije, a u cilju uspostavljanja kontrole nastale štete.

Isto tako, s obzirom da dotična lica nisu imala pristup poverljivim dokumentima i podacima, sugerišemo da se ovaj neprijatan slučaj i u domaćoj javnosti što pre zataška, primenom uobičajenih operativnih tehnika i metoda.

Za ovu poslednju operaciju sugerišemo vanredni angažman svih naših operativnih pozicija: u glavnim nezavisnim medijima, nevladinim organizacijama, opozicionim strankama i stranim ambasadama, kao i dodatnu eksternu finansijsku stimulaciju svih pomenutih, u skladu sa praksom uobičajenom u takvim slučajevima.

Na kraju, sugerišemo primaocu ove beleške da se još jednom izvrši detaljna personalna provera svih državnih organa, upravnih organizacija, agencija, direkcija i drugih institucija, u cilju identifikovanja drugih skrivenih intelektualaca, infiltriranih u ove strukture, koji svoju neprijateljsku delatnost uspešno maskiraju tako što u javnim istupanjima koriste rečnik, običaje i ponašanja imanentne Srpskoj naprednoj stranci.

ZAMENIK DIREKTORA

Đura